Νόστιμα μπισκότα


Όπως σας υποσχέθηκα σε προηγούμενο post σας χρωστάω τις συνταγές για τα νόστιμα μπισκότα έφτιαξα μέσα στις γιορτές. Δεν είναι απαραίτητα γιορτινά, αλλά σίγουρα είναι διαφορετικά.

Θα ξεκινήσω από την αγαπημένη μου :

2015-12-12_17.19.46

Μπισκότα με σταγόνες λευκής σοκολάτας, σοκολάτας γάλακτος και κράνμπερις ( Double Chocolate Cranberry Cookies )

  • 1 C μαλακό βούτυρο
  • 3/4 C ζάχαρη
  • 3/4 C καφέ ζάχαρη
  • 2 1/2 C αλεύρι
  • 1 tsp μαγειρική σόδα
  • 2 αβγά
  • 1 tsp εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 C σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 1 C σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 1 C φρέσκα κράνμπερις (ή 1/2 C ξερά)

Ανακατέψτε το βουτύρο και τη ζάχαρη, προσθέστε το αλεύρι και τη σόδα. και στη συνέχεια τα αβγά και τη βανίλια. Μετά αφού όλα τα υλικά ανακατευθούν καλά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα κράνμπερις .Ψήνουμε στους 200  C (375 F ) για 10 με 12 λεπτά. Η συνταγή βγάζει περίπου 5 ντουζίνες.

Δική μου σημείωση : η ποσότητα έχει να κάνει με το μέγεθος των μπισκότων όπως επίσης και ο χρόνος ψησίματος. Όταν ψηθούν τα μπισκότα θα είναι μαλακά μην περιμένετε να σκληρύνουν.

Festive Chocolate Bark

  • 1 φλιτζάνι φιστίκια με κέλυφος
  • 340 γρ κουβερτούρα
  • 226 γρ λευκή σοκολάτα
  •  3/4 φλιτζανιού αποξηραμένα  cranberries

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 º και  ψήστε ελαφρά τα  φιστίκια σε ένα ταψί, περίπου για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχεια τα αφήνετε να κρυώσουν.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 έως 3 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά. Αφαιρέστε τη σοκολάτα από το φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα ξεχωριστά, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
  1. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα φιστίκια και τα cranberries, στη συνέχεια, ανακατέψτε τα μισά από αυτά στη λιωμένη κουβερτούρα. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, απλώνεται το μίγμα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Μετά με ένα κουτάλι πετάμε τη λευκή σοκολάτα πάνω από την κουβερτούρα. Με την άκρη ενός μαχαιριού  βούτυρου, ανακατέβουμε τις δύο σοκολάτες. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο των καρπών.

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο ο φλοιός για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να παγώσει και τότε τη σπάτε με τα χέρια σε κομμάτια. Φυλάσσεται στο ψυγείο για  ένα μήνα. (αμφιβάλω αν αντέξει τόσο).

Ιδέα: μπορείτε να κλείσετε αυτά τα κομμάτια με σελοφάν και να βάλατε και μια ωραία κορδέλα και voila μια ωραία ιδέα για δώρα.
Μπισκότα με καραμέλες κανέλας ( Red Hot Cookies)
 
  • 1/3 cup μαλακό βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 1/2 cup ζάχαρη
  • 1 teaspoon βανίλια
  • 1 teaspoon κορνφλαουρ
  • 1 & 1/2 cups αλεύρι
  • 1/2 cup καραμέλες κανέλας
Προθερμένετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Ανακατέψτε το βούτυρο το αυγό και τη ζάχαρη. Πρόσθεστε τη βανίλια και το κορνφαλαουρ. Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι και τις καραμέλες .
Πάρτε ένα κουτάλι για παγωτό (Scoop) και βάλτε τις μπάλες στο ταψί . Ψήστε  12-14 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμα.
Βγάζει περίπου 2 ντουζίνες. Η όψη και η υφή που δίνουν οι καραμέλες κανέλες του εξωτερικού είναι διαφορετική από τις δικές μας
και τέλος

Μπουκιές βανίλιας

Πολύ νόστιμα και τυλίγονται σε σελοφάν με κορδέλα για όμορφα δωράκια.

Καλά μαγειρέματα και καλή όρεξη!

CE0AC0FFF0076744F7F9F1B4A57E2818

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s