Δίσκος με αλάτι για πολύχρωμα σχέδια


Σήμερα ρίχνοντας μια ματιά σε διάφορες σελίδες που παρουσιάζουν δραστηριότητες για παιδιά, βρήκα μία ιδέα που πολύ θα ήθελα να την είχα σκεφτεί. Είναι μια ωραία ιδέα που ενισχύει τη δημιουργηκότητα, τις ικανότητες προγραφής, τον οπτικοκινητικό συντονισμό και γενικά τον πειραματισμό.

Ένας δίσκος που μπορείς να γράφεις να σβήνεις να ξαναγράφεις, να δημιουργείς πολύχρωμα σχέδια και αν δε σου αρέσει να τον «κουνάς» και να τα ξαναφτιάχνεις. Το κυριότερο δεν λερώνεται κανένας. Κι αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με λίγο αλάτι. Τι εννοώ; Μα για μία επιφάνεια, δίσκο ή μικρό ταψί, που στον πάτο έχει χαρτόνια στα χρώματα του ουράνιου τόξου και από πάνω είναι καλημένο με αλάτι. Τρόπος γραφής ένα πινέλο ή ακόμα και με το δάχτυλο.

Θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω με τη μικρή μου, αλλά δεν ξέρω αν είναι στην κατάλληλη ηλικία. Μία δοκιμή θα με πείσει και θα σας ενημερώσω. Παρόλα αυτά θα σας πω γι αυτήν την εύκολη και δραστηριότητα.

από www.learning4kids.net

Τα υλικά είναι μία επιφάνεια με χαμηλά πλαϊνά ( κουτί, ταψί, δίσκος), 100γρ αλάτι,  χαρτόνια σε διάφορα χρώματα ή και μόνο σε ένα και κολλητική ταινία. Επίσης θα χρειαστείτε ένα πινέλο ή μπατονέτα (ανάλογα με την ηλικία του παιδιού)

Στο κάτω μέρος της επιφάνειας που θα επιλέξετε τοποθετήστε τα χαρτόνια το ένα δίπλα στο άλλο και κολλήστε τα με την ταινία. Στη συνέχεια απλώνετε το αλάτι από πάνω και voila! Ας δημιουργήσουν οι μικροί καλλιτέχνες.

Αν σας άρεσε αυτή η ιδέα, μοιραστείτε την !

CE0AC0FFF0076744F7F9F1B4A57E2818

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s